Den vandrende Strikker - Kasper Thomsen

Foredrag - Tirsdag den 29. oktober 2024 - kl. 19.00 - 21.00 Kreativ Fritids lokaler på Rårup skole

I dag er det et mindretal af mænd, der strikker.

Men tidligere så billedet helt anderledes ud.

Det ved Kasper Thomsen alias Den Vandrende Strikker en masse om. Ud over selv at strikke studerer han historie, arbejder i Den Gamle By og forsker i strik og køn.

 Han har øvet sig i kunsten at strikke, mens han har gået omkring i de ujævne, brostensbelagte gader i Den Gamle By i Aarhus. Og det er multitasking på højt plan, når han spadserer snakkende ned ad en gade med fuld gang i strikkepindene, mens han på intet tidspunkt sender blikket mod strikketøjet for at sikre sig, at der ikke sniger sig en enkelt fejl ind.

 Mænd har strikket i 500 år. I den forstand er det ikke spor sensationelt, at jeg og nogle få andre mænd strikker i dag. Det overraskende og banebrydende er faktisk, at strik i dag næsten kun er en beskæftigelse for kvinder. En anden historisk kendsgerning er, at man strikkede samtidig med, at man gjorde andre ting. Bønder strikkede for eksempel, når de gik i marken og vogtede får. Ifølge en gammel talemåde er ledige hænder jo dovne hænder, og hvis man kunne beskæftige sig med flere ting på en gang, kunne man tjene en ekstra skilling. Derfor havde mange det simpelthen som et bierhverv at strikke.

 Pris: 100 kr. incl. kaffe/te og kage

Foredraget er åbent for alle – så inviter gerne andre med.Kreativ Fritid Juelsminde
Skipperparken 1
7130 Juelsminde

Skoleleder: Bibi Blenker

Telefon: 22986446

Mail: kreativfritidjuelsminde@gmail.com

CVR: 27319211

Medlem af Fora